LogoKontakt
Logo
Kontakt

Går du med tanker om No-Till eller måske ligefrem CA, bør du kigge i retningen af Novag.

Fabrikken ligger i Frankrig og er startet af en ingeniør og en landmand. De har siden 2011 udviklet, testet og forbedret såskær, styring og design, så de i dag står med en stærk og innovativ såmaskine, der kan klare de mest krævende forhold.

Der kører i dag over 140 Novag maskiner rundt om i verden, og der er ingen brugte til salg, simpelthen fordi såmaskinen virker og med den rette chauffør også holder, hvad den lover.

140 solgte maskiner på 12 år lyder måske ikke af meget, men antallet af maskiner er stigende, og hos Novag har man den holdning, at der kun skal sælges det antal maskiner, som der er folk til at holde kørende. Forstået på den måde, at der ikke for enhver pris skal presses såmaskiner ud over disken hos forhandlerne, men at man selv som forhandler har et ansvar for at give landmanden den bedst mulige start samt opfølgning på processen. Det har vi i Nordisk Agro Import givet håndslag på at udføre i praksis og uden undtagelse.

At menneskene bag Novag er No-Till og CA tilhængere ud til fingerspidserne, er man ikke i tvivl om. Deres mission med Novag var at skabe en såmaskine, der skulle gøre oplevelsen og overgangen til No-Till og CA så let som muligt samt øge chancerne for succes allerede fra start.

Derved får landmanden gode oplevelser med det valgte dyrkningssystem, og chancerne for, at han bevarer systemet, er dermed bedre.

Video Thumbnail

T-Force såskær

Såskæret er hjertet på maskinen, og det der gør, at den adskiller sig fra andre No-Till såmaskiner.

På hver side af disken sidder der en slags tandskærer, der er vinklet, så det automatisk er jordsøgende.

Disken laver en rille i jorden og agerer "styr" for tandskæret, der med dens ankerform leder korn og gødning ud i jorden og væk fra disken.

Den laver en drænkanal, så vand lettere ledes væk fra såsæden, og risikoen for, at den kommer til at ligge i for våd jord, minimeres.

Ud over at lave en drænrille vil eventuelle halmrester også blive trykket ned ved disken, og da såsæden ledes væk fra disken ved hjælp af tandskæret, minimerer det også risikoen for Hairpinning.

Der er mulighed for at lægge op til 500 kg tryk på hvert såskær, så selv i tung eller stenet jord bliver det muligt at have en urørt jordoverflade.

mulighed for op til 6 forskellige tildelinger

Novag fås fra 1,5 til 10 meters arbejdsbredde, hvoraf den er på bælter fra 8 meter.

Det er muligt at vælge mellem 3 rækkeafstande, 16,67 cm, 18,75 cm og 25 cm.

18,75 cm gør det muligt at ramme 75 cm´s rækkeafstand, og derfor har Novag også udviklet et kit til såning af majs, med en udmader til hver række, og som kun levere ét frø ad gangen, og derfor egner Novag sig også til pløjefri majsdyrkning.

Derudover er der som standard 2 kamre i hovedtanken med justerbar væg og mulighed for at montere yderligere 2 tanke bagpå til frøgræs, sneglegift osv.

Der er mulighed for overvågning på alle såslanger fra monitoren i kabinen, hvor hele maskinen kan styres fra nemt og bekvemt.

Som tilvalg er der mulighed for tildeling af to slags væske i diskrillen via fronttank.

Video Thumbnail

En hybrid med god afskrivning

Novag såmaskine er af højeste kvalitet og kan i no-till og CA bruges i et væld af sammenhænge.

Dens alsidighed gør, at den kan så næsten alle slags frø og kærner, fra små græsfrø over korn og majs til bønner og ærter.

Da den lader overjorden være urørt, er den derfor også oplagt at bruge til etablering af efterafgrøder udover de normale produktionsafgrøder.

Ved at gøre dette vil man få fuld udnyttelse af maskinen, der kan være i brug fra marts til november, og maskinen vil kun have en

stilstands periode på 4-5 mdr om året.

Nordisk Agro Import Aps

Adresse:

Skibdalvej 46

8830 Tjele

CVR: 44041316

TLF :+ 45 23 69 34 98

Email:

pp@nordiskagroimport.dk

Faktura Email: Faktura@nordiskagroimport.dk

Telefontid uden for sæson

Man - Fre: 7.00 - 17.00

Lør - Søn: Lukket